fbpx
+358 40 700 0002 [email protected] Rantakatu 2 G, Vaasa

Hitsausparametrien reaaliaikainen seuranta WeldBank

Rakennamme tarpeeseen räätälöidysti hitsauslaitteiden toimintaa automaattisesti seuraavia järjestelmiä. Järjestelmämme WeldBank on liitettävissä kaiken tyyppisiin, kaiken merkkisiin ja kaiken ikäisiin hitsauslaitteisiin. Myös hitsausrobotteihin.

Hitsaajan työtä seurataan yleensä hitsauskoordinaattorin toimesta manuaalisin pistotarkastuksin. Hitsaustyön laadun seurantaa on lisäksi mahdollista kehittää jatkuvalla ja automaattisella hitsausparametrien seurantajärjestelmällä. WeldBank – seurantajärjestelmässä hitsauslaitteeseen kytketään pieni lähetin ja anturit, jotka tarkkailevat työn aikana hitsauksen virtaa, jännitettä, kuljetusnopeutta, langansyöttönopeutta, kaasunvirtausta, paloaikasuhdetta ym.

Hitsausparametrit lähetetään langattomasti pilveen, toimii myös ilman internetyhteyttä

Nämä tiedot lähetetään WeldBankin pilvipalveluun, jossa ne yhdistetään työn tietoihin ja verrataan suunniteltuihin tavoitearvoihin. Työlle tallentuu siis jatkuvasti ja automaattisesti sen valmistamiseen käytetyt hitsausparametrit. Tämä kaikki voidaan myöhemmin raportoida myös asiakkaalle ja niitä voidaan myöhemmin tarkastella jos laadussa huomataan poikkeamia. Hitsaaja näkee myös itse jatkuvasti työhönsä liittyviä tietoja omalla mobiiliohjelmalla, josta voidaan tarkastella myös hitsauskarttoja ja piirustuksia. Samalla laitteella voidaan myös leimata työlle ja kommunikoida työjohdon kanssa. Ohjelmaan voidaan yhdistää myös sähköiset työmääräimet ja työohjeet. Laitteistokustannukset ovat hyvin maltilliset ja sen vuoksi WeldBank voidaan yhdistää suureenkin määrään hitsejä kohtuullisin kuluin.

Automaattiset hälytykset kun raja-arvot ylittyvät

Hitsausparametrien reaaliaikainen seuranta mahdollistaa erilaisten hälytysten teon kun raja-arvot ylitetään. Voimme tunnistaa myös väärän langan käytön ja laskea erilaisia tunkeumia. Hitsaajalta voidaan tarvittaessa kysyä erilaisia laatuun liittyviä olennaisia kysymyksiä ennen työn aloittamista, jolloin vähennetään inhimillisiä virheitä.

Ohjelmistossa voidaan laatia hitsauskartat, ylläpitää tietojen hitsaajien luokkakelpoisuuksista ja vertailla kunkin hitsaajan läpimenoaikoja kullakin työllä. Näin voidaan myös helposti kohdistaa työt sille, jolta se parhaiten sujuu.

Työnjohdon monipuoliset raportit

Työnjohdon raportit ovat monipuoliset ja tuotannon tilannekuvan saamiseen riittää vilkaisu ohjelmiston tuotantonäyttöön. Joissain töissä paloaikasuhde kertoo myös tuotannon työpisteiden tehokkuudesta ja ohjelman keräämät tiedot voidaan yhdistää esimerkiksi SkyPlanner APS – Hienokuormitusohjelma työsuunnittelun tueksi. Raporteissa esitetään asiat koko tuotannon tasolla, mutta tietoihin pystyy porautumaan yksittäiselle hitsisauman tasolle asti.

WeldBank räätälöidään aina tarpeeseen sopivaksi ja hitsausparametrit raportoidaan jokaisen hitsausyrityksen yksilöllisten toiveiden mukaisesti. Hitsausparametrien reaaliaikainen seuranta on suomalaiselle hitsausyritykselle keino kilpailla suurista kansainvälisistä asiakkuuksista. Laadunvalvonta kiristyy ja se luo suomalaisille aikaansa seuraaville hitsausyrityksille erinomaisen markkinaedun.

Ota yhteyttä ja suunnitellaan tarpeidenne mukaiset seurantajärjestelmän laadunvalvontaanne!

Myynti ja lisätiedot:

Jussi Mäntylä
Skycode Oy
+35840-7000002
[email protected]