fbpx
+358 40 700 0002 [e-postskyddad] Rantakatu 2 G, Vasa

Realtidsövervakning av svetsparametrarna WeldBank

Vi bygger system som automatiskt övervakar funktionen av svetsutrustning, anpassad efter behov. Vårt system WeldBank är kompatibelt med svetsmaskiner av alla typer, märken och åldrar. Även för svetsrobotar.

svetsarens arbetet övervakas vanligtvis av svetskoordinator med manuella spotkontroller. Dessutom är det möjligt att utveckla övervakningen av kvaliteten på svetsarbetet med ett kontinuerligt och automatiskt övervakningssystem för svetsparametrar. I WeldBank-övervakningssystemet är en liten sändare och sensorer anslutna till svetsmaskinen som övervakar svetsströmmen, spänningen, transporthastigheten, trådmatningshastigheten, gasflödet, förbränningstiden etc. under arbetet.

Svetsparametrarna skickas trådlöst till molnet, även utan internetuppkoppling

Denna information laddas upp till WeldBanks molntjänst, där den kombineras med jobbinformation och jämförs med planerade målvärden. Således lagras svetsparametrarna som används för att producera den kontinuerligt och automatiskt i jobbet. Allt detta kan senare rapporteras till kunden och ses senare om kvalitetsskillnader noteras. Svetsaren ser också ständigt detaljerna om sitt jobb med sin egen mobilapplikation, som också kan titta på svetskarta och ritningar. Samma enhet kan också användas för stämpling och kommunikation med ledningen. Programmet kan också kombineras med elektroniska arbetsscheman och arbetsinstruktioner. Maskinvarukostnaderna är mycket måttliga och därför kan WeldBank kombineras med ett stort antal svetsar till en rimlig kostnad.

Automatiska larm när gränsvärdena överskrids

Realtidsövervakning av svetsparametrarna gör det möjligt att utlösa olika larm när gränsvärden överskrids. Vi kan också upptäcka användningen av fel tråd och beräkna olika penetrationer. Om det behövs kan svetsaren ställas en mängd kvalitetsrelaterade frågor innan arbetet påbörjas, vilket minskar mänskliga misstag.

Programvaran kan skapa svetsningskartor, underhålla information om svetsarnas betyg och jämföra genombrottstiderna för varje svetsare med varje jobb. Det gör det också lätt att rikta arbetet mot den som är mest framgångsrik.

Mångsidiga förvaltningsrapporter

Hanteringsrapporter är mångsidiga och titta bara på skärmen för programvaruproduktion för att få en stillbild av produktionen. För vissa jobb indikerar förbränningstidsförhållandet också effektiviteten i produktionsarbetsstationer, och de data som samlas in av programmet kan kombineras, till exempel SkyPlanner APS - Fine Load Program för att stödja arbetsplanering. Rapporterna täcker saker på hela produktionsnivån, men du kan borra ner till den enskilda svetsfalsnivån.

WeldBank är alltid skräddarsydd och svetsparametrarna rapporteras i enlighet med respektive svetsföretag. Realtidsövervakning av svetsparametrar är ett sätt för ett finskt svetsföretag att konkurrera om stora internationella kunder. Kvalitetskontrollen kommer att skärpa och skapa en utmärkt marknadsfördel för svetsföretag efter deras tid i Finland.

Kontakta oss så designar vi ett kvalitetskontrollsystem för ditt övervakningssystem för att tillgodose dina behov!

Försäljning och detaljer:

Jussi Mäntylä
Skycode Oy
+ 35840-7000002
[e-postskyddad]